Od ziarna kakaowca po czekoladę

Union Chocolate jest firmą rodzinną, posiadającą ponad 30-letnie doświadczenie w produkcji czekolady i półproduktów dla przemysłu cukierniczego na rynku polskim.

Firma przestrzega surowych procedur jakościowych i bezpieczeństwa żywności, co pozwala na współpracę ze znanymi krajowymi i zagranicznymi producentami słodyczy. Union Chocolate jako jedna z nielicznych firm znajduje się pod stałą kontrolą Rabinatu i spełnia specjalne wymogi koszerności, które obowiązują w całym zakładzie, dzięki czemu wszystkie rynki na świecie są dla nich otwarte.

W związku z rosnącymi potrzebami firma zdecydowała się na inwestycję w nowy zakład produkcyjny, który pozwoliłby na dywersyfikację asortymentu.

Rozwiązanie firmy Astron idealnie wpasowało się w plany inwestora i spełniło jego wysokie wymagania. Powstał nowy budynek o powierzchni 1800 m2 z optymalnie zaprojektowaną powierzchnią produkcyjną dla pełnego cyklu produkcyjnego firmy, począwszy od obróbki ziarna kakaowca po wyprodukowanie gotowej czekolady. Nowa powierzchnia magazynowa może pomieścić nowe produkty inwestora, takie jak wielobarwny proszek kakaowy i masło kakaowe. Budynek zrealizował wieloletni Partner Astron, firma KB Lewandowski.

  • Przeznaczenie
    > Przemysł spożywczy
  • Powierzchnia
    > 1800 m²
  • Lokalizacja
    > Żychlin, Polska
  • Klient
    > UNION CHOCOLATE Sp. z o.o.